22 APR 2019 19:36

Påsk Helg blir startskott på båtsäsong

  • Uppdaterad: 22 APR 2019 19:36

Den sena Påsk Helgen bjöd på fint väder med strålande solsken som blev ett startskott på att börja göra ordning sin båt inför 2019 års båt säsong.

När firandet av Påsk Helgen var avklarad så ökade aktiviteten i Seglarvik. De var flera som började att ta bort presenningar och täcka av sina båtar. För att se om det har hänt något under vintern som måste åtgärdas. En genomgång av motorn som behöver sin omvårdnad ett bra början. Många tips hur man ska göra innan sjösättning får man genom olika båttidningar. 

Avance 24 kommer fram
Mats målar
Mats får hjälp av Lasse

Med torrt och vindstilla väder passar det bra att plocka fram målarburken för att bättra på ytan. Mats håller på att måla sin röda vattenlinje som har bleknat och behöver en upp putsning med ny färg. 

Tomma bryggor

Våra Y-bommar har ej kommit i vattnet ännu och därför väntar de flesta att lägga i. Men om man inte ska ligga i hamnen så är det bara att lägga i och masta på. 

Sjösättning

 Här kommer den första båten för säsongen som fick göra 2019 års sjösättningsdebut.

Sjösättning
sjösättning

Att ha en träbåt i bra skick och att man ska kunna sjösätta behöver man fylla vatten i skrovet. Det behöver stå ett bra tag och gärna skölja utanpå för att minska och täta torrsprickorna som alltid finns. 

Kalle målar skrov

Här håller Kalle på att förbättrar bottenfärgen medans båten är full av vatten. Det kommer att vara vatten i den tills nästa helg då han ska sjösätta.

Vika presenning

Hoppas på en bra sommar 2019 med lagom mycket vind, sol och regn. För regn behöver sjön sommen så inte vatten nivån sjunker så lågt som förra sommaren.

Dan Viklund
Sommens Segelsällskap.