Kappseglingen Hästholmen Runt går lördagar med start kl.1000
SRS-start

Hästholmen runt ger en möjlighet att se Sommens fantasiska miljö och samtidigt ett stor utmaning att försöka välja snabbaste vägen. En distans segling man knappast kan undvika kryss.
Starten genomförs enligt så kallad jaktstart med individuella starttider. Första
båt i mål vinner – ingen omräkning av tider.
Startlinje/mållinje utgörs av en stång iland och ett yttre märke i sjön. Det inre
märket i sjön utgör ett begränsningsmärke för linjen. (Läs mer i seglingsföreskrifterna)

Hästholmen är en ö som ligger precis i början till Norra vifjärden. Men innan man rundar motsols måste man ta sig förbi smala delar som Sundsudden där färjan finns. Som är välbesökt rastställe för mat och glass sugna. Vid fint väder mycket välbesökt av både båt och bil besökare.
Att sedan följa farleden med vissa smala passeringar förbi grund och nästan snudda Farön. Fortsätter sedan mot fantasiska Svalön (som är värd ett eget besök). Nu står man inför ett vägval över eller under Mossön. För att sikta mot Haröarna. Flera val möjligheter finns här, antingen följe mindre farled igenom Haröarna eller runda

Segla i sommen

söderut i öppnare vatten. Lite längre fram ser man Hästholmen som ligger litegrann för sig själv. Efter rundning har man samma nöje igen att hitta den snabbastevägen tillbaka oavsett om det är kryss eller medvind. Sista rundningen är en boj vid Torsudden och sedan mot mål i Seglarvik.

Är du intresserad att vara med fast du inte är med i klubben? Kontakta Styrelsen eller seglingsnämnden för mer information.

Seglingsföreskrifter