flytt-av-soffa
Lördag den 29/10 samlades nästan alla klubbmedlemmar för årliga upptagning av y-bommarna. Passade även på att fördela ut jord i ojämnheter på våra gräsytor.
ta-upp-ybommar-01

 

 

 

Att ta upp y-bommarna är ett pyssel och vissa bommar är betydligt tyngre nu när de har legat i vattnet sugit in vatten i trä och flyt block. De finns vissa y-bommar som har varit med sedan byggnationen av flytbryggorna. De behöver en renovering och eventuellt utbyte. Men vi har de under uppsikt och utför löpande renoveringar.ta-upp-ybommar-03

 

 

 

 

ta-upp-ybommar-02

Men för att ta upp dessa bör man vara några stycken så blir det mycket lättare. Den yttre bryggan har special vagn som under lättar betydligt. Men man blir allt lite varm efter några bommar och glad att någon annan kan ta över en liten stund.

 

 

 

 

grus-1

När y-bommarna var uppe fanns det en hög med jord och en hög med grus som behöver fördelas ut över klubbens ytor. Gräsmattan har en del ojämnheter som gör att det blir problem att klippa gräset och grusuppfarten rensas på ogräs och fyllas på med grus. Även en trappa ner mot hamnen fick en upp putsning.

Fler bilder från denna dag kan ni se på vår Facebooksida: Sommens Segelsällskap

När allt är klart och alla verktyg och spadar är undan plockat väntar kaffe och macka som smakar riktigt bra.

 

I år passade styrelsen på att ge lite information  om ekonomin (som ser bra ut) men vill även ha en diskussion om klubbens framtid. Det finns behov att göra en föryngring i styrelsen och bland förtroende valda. De önskar  att fler hjälper till eller ta över några av klubbens löpande verksamheter. Några få lägger ner en hel del tid helt ideellt och ser till att Sommens Segelsällskap fungerar och på köpet håller de ner kostnader som visar sig i lägre avgifter för oss medlemmar. Även idéer på förbättringar när det gäller vår verksamhet önskas tex. nya kappseglingsvarianter, hitta nya och behålla gamla sponsorer till vår folder mm

En viktig del är ungdoms verksamheten som kräver bemanning när vi anordnar nybörjarkurser. Vi våga ej släppa ut ungdomarna i jollarna ifall det inte finns tillräckligt med vuxna som håller koll.

klubbhus

Så styrelsen uppmanar fler klubbmedlemmarna att ställa upp för att föra vår klubb Sommens Segelsällskap framåt så vi kan ha en förening som har en ljus framtid. För det finns alla förutsättningar för det om vi hjälps åt.

Dan Viklund
Sommens Segelsällskap