DSC00699_1Under den soliga och sommarvarma Kristihimmelfärds helgen hände det en hel del. Bland annat brandkår och polis besök, marblehead kappsegling Motvridet, flertal båt sjösätts med intensiv aktivitet bland de som siktar på SM och VM i H-båt.

   I den varma sommar värmen som lyckades komma under en helg som många är ledig och som fick flera båtägare att skynda på med att få båten i sjön.

Men mitt i putsande och vaxande inför sjösättning kom två poliser gående ner mot våra bryggor. Direkt började fantasin flyga iväg att det har hänt något tråkigt. När jag kom fram för att höra vad som har hänt höll de på att plocka fram knäckemackor för att satta sig ner i utemöbeln för att titta på när klubbmedlemmarna sjösätter sina båtar. De sa bara att de var på rast och tyckte att Sommens Segelsällskaps hamn var en utmärk plats att rasta på. Jag hälsade dem välkomna och sa att jag är glad att de gillar vår hamn.brandkår

Under lördagen kom brandkåren farandes med blåljus och utryckningsfordon. Det var en
mindre båt som hade fått motorstopp och behöver lite hjälp. Det var inget allvarligt utan tempot minskade när de fick mer information. Men det livade upp alla som var i hamnen.

Under lördagen startade kappsegling Motvridet som de radiostyrda Marbleheadbåtarna20160507_101416 seglar. Det är en del segling  av nationell kappsegling serie. Där deltagare från nästan hela landet kommer för att del ta. Den pågår under två dagar och vindarna under lördagen var riktigt bra medans söndagens vindar var svaga.  Det är korta banor med många starter som gör att det händer mycket och är kul att se.
Det som slår mig när jag ser på kappseglingarna är hur tätt gubbarna står intill varandra för att hålla koll på sin båt under starten.

 

Marblehead-Motvridet2016_1

Har tyvärr inget resultat hur seglingarna gick men det finns säkert på deras hemsida.

Det var mycket aktivitet på h-båts seglarna. För vindarna var bra och det gäller att passa på att träna inför kommande kappseglingar både i Sommen och andra sjöar eller hav.

DSC00708När jag var en runda under lördagskvällen för att ta lite bilder träffade jag på ett grupp tjejer som hade tagit med sig härliga godsaker och lagt ut en filt för att njuta i den härliga solnedgången. Det såg så trevligt ut.

 

 

DSC00710Träffade även på Daniel som passade på i den ljumma sommarkvällen att fixa med loggen till sin fars båt.

 

 

DSC00686

Under söndagen fortsatte den härliga sommar värmen. Men vindarna blev svagare med blanka vattenytor men mindre krusningar som sveper över sjön.
Efter en sån här helg med härlig värme och strålande sol. Längtar man till semester med önskan att det kommer fler av dessa underbara dagar.

 

DSC00703

Dan Viklund
Sommens Segelsällskap
webmaster

 

 

 

 

 

#sommenssegelsällskap, #vår, #hamnen, #marblehead