21 APR 2020 20:32

Y-boms iläggningen lördagen den 25 april kl 09.00 är frivillig p.g.a covid-19.
Det är viktigt att vi är i små grupper och håller avstånd.

Vi kommer inte att ha någon information med fika.

  • Uppdaterad: 21 APR 2020 20:32

Hej!

Y-boms iläggningen lördagen den 25 april kl 09.00 är frivillig p.g.a covid-19.
Det är viktigt att vi är i små grupper och håller avstånd. Vi kommer inte att ha någon information med fika. Brygglistor kommer under vecka 18 att skickas ut med mail, samt anslås på anslagstavlan vid kran.

Medlemsavgifterna kommer att skickas ut under maj månad.

Under hösten har brygga 2 och 3 bytts ut till nya bryggor och ett flertal nya platser har skapats då de nya bryggorna är längre och ligger närmare land.
De gamla SSS bryggorna är flyttade till Klunkaviken och förses med Y-bommar.
Dessa ersätter nu de gamla som tidigare låg där och som skall bort. Därmed blir Klunkaviken en snyggare och attraktivare plats.

Det är viktigt att ni förtöjer era båtar med gummifjädrar.

Information till dom som ligger på brygga 4:

För att optimera brygga 4 har vi beslutat att standardisera båtplatsernas bredd och undvika de individuella breddmått som det historiskt har varit. Den nya standard bredden blir c/c 3 m och c/c 3.25 m mellan bommarna. Det blir även 4 st något bredare platser för båtar som sedan tidigare ligger här. Detta innebär att alla nuvarande båtar får plats. Båtens breddmått plus ca 50 cm med plats för fendrar gäller nu för alla.

Eftersom den långa flytbryggan på 80 meter består av fyra stycken 20 m långa betongdelar med skarvar, har det varit lite pyssel med att undvika att få en Y-bom mitt i en skarv. Detta innebär att det finns en blandning av 3 m och 3.25 meter platser. Därför får några båtar byta till nya platser. Vi har i största möjlighet försökt att få den nya platsen så nära den gamla som möjligt. För att underlätta att hitta din nya plats är nu alla platser numrerade från 1 till 24.

 Vid eventuella frågor kan ni kontakta bryggansvariga.

 Styrelsen