10 MAR 2019 22:38

Varje vinter så har vi ett vintermöte för att gå igenom planer inför 2019.

  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 22:38

Välbesökt vintermöte 7/3 2019

Segelsäsong 2019 är inte så långt bort och det är tid för att visa planer och idéer till medlemmarna. Ordförande Mikael hälsade alla välkommen till vintermötet och vi började gå igenom dagordningen olika nödvändiga punkter. Som val av justerare och valberedning. Klubben har fått nya medlemmar som hälsades väkommen.

Ordförande och Sekreteraren

Ordförande Mikael och sekreterare Mariann 

En viktig punkt som vi gick igenom var klubbens ekonomi. Vår kassör Ove visade alla utgifter och inkomster och gav förklaringar på de nödvändiga utgifter som blir för att hålla vår hamn och verksamhet igång.

Vintermöte 2019

Sen kom vi till punkten för bryggor, fastigheter och varv med tomt. Där vi håller på att reparera och renovera delar av våra bryggor som har blivit lite åtgångna under vinterstormar. Även några Y-bommar får nya trädäck. Slipers har byts under rälsen på varvet och det har rensats och fixats till på tomten. 

Vi håller på att se över el till våra bryggor och båtplatser. En arbetsgrupp arbeter med det, men de ännu inte klar med ett förslag med kostnad att redovisa.

Det fanns önske mål att få deltagare till städning av klubbhus. De som inte är med eller inte kan vara med och lägga in y-bommarna får komma hit och städa i stället den 15/5 kl.1700.

Redovisning av Medlemsblad och hemsida. Inför sommarkul som går under vecka 26 Mån 24/6-tors 27/6 kl.10-14 behövs 8-10 funktionärer per dag. Ta gärna kontakt med ledare Per Mårtensson eller Roy Gustavsson om ni är intresserad.

Segling

En vuxenskola kan bli av ifall det finns intresse under ledning av Per Mårdensson och Roy Gustavsson. Anmälan sker till Wiivik blomqvist.
Alla tider för inför kappseglingssäsongen 2019 presenterades av seglingsnämnden. De nya datum är inskrivna på hemsidan.
På öviga frågor kom lite information om uthyrning av klubbhuset och vår bussresa till Älvsjö. Sm i H-båt går på Vättern 13-15/9 och arrangeras av Gränna. Planer för fiber till fastighet fortsätter. Eventuell resa/utflykt till Motalabåtvarv.

När mötet var avslutades smakade det gott med en kaffe och bulle..

kaffa bulle

Segelsäsongen 2019 är snart här och vi alla ser fram emot den.

Sommens Segelsällskap