27 OKT 2018 14:24

Första snön kom naturligtvis under natten tills vi skulle ta upp våra y-bommar. Som tur var låg inte snön kvar på våra bryggor.

  • Uppdaterad: 27 OKT 2018 14:24

Det var en kall och blåsig lördag när vi samlades för att ta upp våra y-bommar. Det har snöat under natten och en kraftig vind låg på som kylde ner ordenligt. 

kalla vindar under upptagning av bommar

Den grupp som har hand om yttre bryggan kom överens att inte ta upp pga att det blir lite för halt och riskabelt att ta upp i nuvarande väder. De kommer att göra ett nytt försök nästa lördag och hoppas på bättre väder. 

upp med bommen

Men vi andra satte igång och trotsade vinden med den 0 gradiga kylan. Det var lite segt att komma igång och man måste vara lite mer försiktig så att ingen halkar på de hala bryggorna.

Glad fast det var kallt

Men bommarna kom upp utan några insidenser och efteråt samlades vi i klubblokalen. Där väntade en värmande brasa och smörgås med tillbehör som gjorde underverk på frusna själar. 

Brasa

Medans vi smuttade på kaffet så fick vi information från styrelsen om vad som har hänt och vad som är på gång. 

Smörgåsbord

Nu när bommarna är på land kan man säga att båt säsongen är över och väntan till nästa har startat. Men tiden går fort och snart är våren här och de ska i igen.

Dan Viklund