17 SEP 2019 16:29

Tre båter från SSS ställde upp i H-båt SM. Kjell Larsson blev bästa båt med fjärde plats om man räknar SM. Seglingarna räknades även som Nordiskt Mästerskap eftersom två danska båtar var med och i NM blev Kjell 5:a

  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 16:29

I helgen avgjordes SM för H-båtar på Vättern Med Gränna Båtklubb som arrangör.
Bäst placering av de tre Tranås båtarna var Kjell Larsson tillsammans med Henrik Holmstedt och Mats Holmstedt med en fjärdeplacering.

Jörgen Lantz  med Kent Carlsson och Robin Karlsson erhöll en 8:de plats , Benny Axelsson med Kaj Axelsson och Johan Wykman slutade på 11: plats.

Seglingarna genomfördes på ett utmärkt sätt av Gränna Båt Klubb och visade vilket bra seglingsvatten man förfogar över. Vinden var under lördagen måttlig till frisk. Vinden ökade under natten till söndagen med en medel vind över 12m.s. och en byvind över 18 m.s.

Det innebar att seglingsnämnden beslutade att ställa in söndagens seglingar vilket gjorde att SM avgjordes med de fem seglingar man genomförde på lördagen, planerat var att SM skulle genomföras med åtta seglingar totalt.

Jörgen Lantz
Sommens segelsällskap

 Tillägg:

Samma seglingar räknades även som Nordiska mästerskap eftersom två stycken danska båtar var med. Man bör nämna att Kjell lyckades vinna en av delseglingarna och  som enda team att bryta dominansen av team Collberg och team Edman.
Bra seglat av Team Kjell

Placeringen av av våra SSS deltagare blev i NM:

Kjell L  5:a
Jörgen L  10:a
Benny A  13:de