Lite i efterhand kommer här en redogörelse för årets Norra Vi-kappsegling

Det seglingen är ju den mest populära vår klubb har. Särskilt trevligt är att man gör tävligen ihop med Norra Vi Båtklubb. Några av deras båtar brukar vara med på tävlingen. I år var det tre stycken. Dessa har först en egen liten tävling när de seglar upp till Tranås dagen innan.

Vädret i år var inte det bästa. Vid starten på lördagen blåste en ganska stark vind rakt in mot Seglarvik. Båtarna som väntade på start hade det tufft. Som väl var startar inte alla på en gång. Man går ut på olika tider efter vilket handikapptal man har.

Här kan du se en video med starten enskilt för varje båt.

På resan ner till Norra Vi fick seglarna verkligen kämpa. Mycket kryss och stora vågor på Norra Vi-sjön. Särskilt jobbigt var det för dem som seglade ensamma. Trots det lyckades alla båtarna ta sig fram och och komma i hamn och det på kort tid.

I år var det inga problem att få plats i och utanför hamnen. Tranåsseglarna kunde snabbt få en plats vid brygga. Trots det lite ruggiga vädret med väntande regn var stämningen god när resultatet meddelades. Snabbast ner var Patrik Risbergs H-båt följd av Joao Agostinhos Soling och sedan två Folkbåtar, Roy Gustavssons och Kaj Axelssons.

Söndagens segling hem till Tranås blev helt annorlunda. Nu var det bara lätt vind och vissa stunder blev båtarna liggande i bleke. Kanske skönt i solen men stressande under tävling. Fältet kom att hållas ihop och när segel syntes på Tranåssjön efter nära fem timmars segling kom båtarna tätt. Detta gjorde att båtar med lågt handikapp fick de bästa placeringarna. Det blev alltså Folkbåtar som vann etappen.

När båda seglingarna räknades ihop visade det sig att Folkbåtarna vann hela tävlingen. Roy först med Kaj på andra plats. Trea blev Patriks H-båt som vunnit dagen innan.

Seglingsnämnden