Söndag den 10/9 årets sista åktur.Foto:Dan Viklund

Som tradition brukar jag ta en sista seglats innan upptagning. Mina förhoppningar är att få en härlig seglings tur med 4-5 sekundmeter i vindstyrka under en skinande sol i lagom temperatur. Tyvärr brukar inte mina önskningar slå in.

Min önskan att solen skiner och det varmt i luften slog in. Men önskan om vind slog slint för sjön Sommen var spegelblank. Allt var så lugnt och stilla. När man ser ut över en spegelyta som man nästan blir bländad av. Så slås man av hur vacker sjön Sommen kan vara. Tycker nästan att man förstör något när man sätter igång motorn och klyver vatten ytan.

Foto: Dan Viklund

Innan jag kom iväg träffade jag några klubbkompisar som också planerade upptagning eftersom de inte tror det kommer så mycket mer fint väder. Personligen tycker jag om att pyssla med min båt när det är någorlunda varmt då man faktiskt kan njuta av att ta upp båten, trots att man vet att årets båt säsong är över. Därför var det en perfekt dag att börja förbereda upptagning.

Foto Dan Viklund

Det är lite att fixa med trots att man har plast båt och här  håller Anders på att förbereda sin båt inför upptagningen.  Gör man ett bra höstrengöring har man igen det till våren.

Blir lätt att man tar med sig grejer som blir liggandes i båten som man sedan fyller hela bilen med när det blir dags att tömma båten. När presseningen ligger på och allt är klart kan man koppla av och bara invänta nästa sommar.

Träffade Lasse som satt på bryggan och fick en liten abborre. Fick tips att bästa fisket är på förmiddagen. Gav fler tips om vilket drag man ska använda och vilken teknik som fungerar. Tack för de tipsen för de behöver jag. Får aldrig något napp.Foto: Dan Viklund

Foto: Dan Viklund

Sista tur bar av genom den vackra ån fram till Tranås hamn. Där jag stannade en stund och tog fram termosen och tog en kopp. Sedan vidare och avsluta med en glass i färjelägret innan jag vände hemåt för att börja förbereda upptagningen.

Längtar redan till nästa sommar och tycker denna sommaren har gått för fort.

Dan Viklund
Webmaster