SSS-seglaren Jakob Mårtensson blev för en tid sedan svensk klassmästare i Marblehead. Mästerskapen avgjordes i Stockholm med Värmdö jolleseglare som arrangör.
Både lördagens och söndagens seglingar präglades av lätta vindar som skiftade mycket i riktning, alltså riktigt besvärliga seglingsförhållanden.
Y-bommarna i vattnet inför sommaren 2015

Jakob Mårtensson Klassmästare Marblehead 2015

Foto: Per Mårtensson

Klubb mästare 2015
Jakob Mårtensson SWE 24 Sommens Segelsällskap

Redan från början av regattan visade Jakob att han hade god fart och höjd med sin nya båt i de rådande förhållandena. Båten, som Jakob kallar Victory, är helt hans egen konstruktion. Han har ritat den, byggt plugg och laminerat den samt byggt alla riggar. Båten följer den senaste trenden med liten bredd och ett skarpt slag längs hela skrovsidan. För att motverka dykningar på undanvinden har den dessutom en ”steglist” i fören för att ge ökat lyft.
Att själv ha designat sin båt är mycket ovanligt. Bland övriga Marbleheadseglare i Sverige idag är Jakob ensam om detta. Alla övriga seglar engelska, australiensiska eller tyska konstruktioner.
Ju fler seglingar som genomfördes i regattan, desto större blev Jakobs ledning. Efter 28 seglingar stod han som klassmästare, 15 poäng före tvåan Rolf Andersson, Landskrona.
Jakobs nya konstruktion visade sig leva upp till sitt namn och han blev den förste svensk att vinna SM/Klassmästerskap i Marblehead i en egendesignad och självbyggd båt!

#marblehead, #marbleheadklassmästare2015, #sommenssegelsällskap, #radiostyrdsegelbåt, radiocontrolsailingboat, #klassmästare, #sailrace,