30 APR 2018 12:30

I år testade vi en ny variant på y-boms placering som inte blev så lyckad. Det var ett styr att få den på sin riktiga plats.

  • Uppdaterad: 01 MAJ 2018 20:34

I år slapp vi regnet och det var uppehåll under iläggningen av våra y-bommar. Lite extra kraft la vi på vår nya uppställnings plats som nyligen blev klar.

En av y-bommar råkade glida ned helt och hållet som ställde sig med tunga fästet rakt ner. Den är tung och otymplig plus att den fastnar i botten och i kättingarna som håller fast bryggorna. Efter en viss möda lyckades vi dra fram den till kranen och till slut få upp den. Sen var det bara att bära ut den igen och då var den ännu tyngre pga av vatten den har sugit upp i träpanelen som ligger på gång ytan. Men nu är den på sin plats och vi kan pusta ut. Hoppas det dröjer till nästa gång som någon y-bom trillar i.

Y-bom
Ny uppläggningsplats

I år så har vi utökat vår uppställningsplats för småbåtar och trailers. 

Information

Under fikat efter iläggningen av y-bommarna fick vi information vad som händer inom klubben. Vi har bland annat utökat utrymmet för trailer vid uppställningsplan och att bryggor har rustats upp med med nya kättingar. Lite information om ekonomi och kommande projekt med träd som ska fällas på tomten.

Se fler bilder: städningen och iläggningen av y-Bommarna 2018

I med bommarna
Städning av tomten
Iläggning y-bommar
Håller koll på pappa

Vi tackar alla klubbmedlemmar som håller humöret uppe trots vissa motgångar som inte brukar uppstå. Nu är det bara lite värme och sköna vindar som saknas. Men det kommer!

Styrelsen