25 FEB 2020 18:34

En isande vind med snö i luften när jag gick en sväng i Seglarvik för att se om det har hänt något efter de starka vindar som vi har haft.

  • Uppdaterad: 25 FEB 2020 18:34

När solen skiner och ljumma vindar kommer smekandes är båtlivet fantastiskt härligt. Det finns många olika sätt att njuta av att vara på sjön. Antingen vill man pyssla om sin båt eller bara vara i den och glida omkring.

Ligger på rad

Men så kommer hösten och vintern vädret farandes med starka vindar och kyla. Med båten på land och klar för vinter blir hamnen tyst och stilla.

Att det blir stilla innebär inte att vi slutar att ha regelbundet uppsikt vad som händer på uppläggningsplatsen och i hamnen. Bara att det blir lite kortare besök och mindre lust att fixa med båten när kylan tränger på.

Snö i luften

Idag var jag och gick en runda i seglarvik och vädret var riktigt iskallt med stark vind och snö i luften och det var mer snö på gång.

Isande vind vid bryggorna

Tog några bilder med min mobiltelefon för att visa att det ser bra ut. Men det går inte att visa inte hur kallt det känns är när fuktiga vinden kyler ned fingrar och tår.

pressening blåst av

Det enda jag såg var en pressening som hade blåst av på en If-båt i och med de starka vindar som har varit de senaste tiden.

Längar till sommaren och hoppas att det ska bli en riktigt härlig sommar med lagom med sol,vind och regn.

Dan Viklund
Sommens Segelsällskap