Varför dessa segelbåtar? Varför var ett tjugotal båtar ute och seglade på sjön i det ruggiga vädret i lördags? Sjön var ju annars helt öde utan båtar. Jo, det var så kallad eskadersegling.

Något man prövade första gången förra året under klubbens 100-årsjubileum Det blev en succé då, mycket beroende på det vackra vädret den dagen.

Årets eskadersegling var planerad till lördagen 6 juli. Som vi alla vet har vädret på sistone inte varit det bästa, med regnskurar var och varannan dag.

Trots detta mötte ett tjugotal seglare och en windsurfare upp och gav sig i samlad tropp ut på sjön. Här är det inte fråga om tävling. Meningen är att man ska segla en viss rutt tillsammans. Bra om man lyckas hålla ihop flottan utan att någon blir efter. Trots att båtarna är olika snabba, kunde man ändå känna att man seglade tillsammans och hade trevligt.

Båtarna vill ju naturligt synas, så fältet drog förbi Hätte ner mot Norraby. Där vände man och styrde mellan Romanö och Tranåsöarna upp mot Blåvik. Där friskade vinden i lite och gav båtarna god fart förbi Liljeholmen. Kryss upp mot Sandvik innan man gick mot hemmahamnen, Seglarvik. Nu var flottan åter väl samlad.

Just som man tog ner segel och gick i hamn började ett lätt regn. Vilken tur man haft! Bara de två timmarna man seglade var det uppehåll och dessutom en alldeles lagom vind.

Fikat som skulle varit ute vid bryggorna fick därför ske inne i klubbhuset.

Samma tur med vädret hade inte klubben dagen efter, på söndagen. Då skulle det vara Singleman Race. Efter varningar i alla medier om  stormvarning, beslöt både ledningen och seglarna att man måste ställa in. Man skjuter tävlingen till nästa söndag

Seglingsnämnden