09 MAR 2020 10:39

Lördagen den 7 mars så åkte vi gemensamt till båtmässan Allt för sjön. Där man kan se nyheter och betrakta både nya och gamla båtar. Att värna om miljön är viktigt, visar man genom att lägga uppskrot från botten intill strandvägen i Stockholm.

  • Fler
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 09:23

Vår resa började med att vi hälsas välkommen av ordförande och färdledaren Mikael och vår chauför och klubb kompis Göran.

Mikael och Göran

 

Det är 3 gången som vi åker i gemensam buss och det har blivit en liten tradition att starta vår säsongen med en utflykt till båtmässan i Stockholm. Det var lite mindre folk på mässa i år men det beror nog på att många är rädda för att bli smittade av Coronaviruset. Men vi var ca 30st som tog mod till oss och utförde resa. 

Se fler bilder(ca50): Arkiv

Stanner vid Nyköpingsbro

Vädret var lite grå disigt med lite dugg i luften men inte så kallt.

Fika dags

Ett stopp vid nyköpingsbro för att pigga upp sig med en kaffe o smögås. Göran hade ringt innan och sagt till att det kommer en grupp. Så de kunde förberda med smörgåsar. 

El båt

Det är fler och fler el drivna båter och motorer.

El motor

Denna motor väger 1,5 ton och har rejält med kraft och sitter i X-shore

Skrot från botten i stockholm

Man undrar ibland vad de tänker som slänger i saker i vattnet. Tror man att det bara försvinner bara för att men inte ser det i på ytan. Det kan hända olyckor att man tappar saker men man undrar ju..

Skrot

Om man blir lite trött att gå omkring kan det var skönt att sätta sig en stund och lyssna på om olika föreläsningar. Det är olika evenemang och olika organisationer som presenterar sig. Bland annat Svenska seglingsförbundet som visar vad de satsar på.

Föreläsningar

Om man vill kan man få prova att tex windsurfa i deras stora bassäng. Windsurfa med uppblåsbar mast visades upp.

Windsurfing

I bassängen visar flera utställare sina saker och en ny grej är att simma med sjölungfru fena. Även inbyggd jetmotor i en typ av wakeboard provades

Sjölungfru
Wakeboard med vattenjetmotor

Radiostyrda Dragon Force 65 har en egen bassäng där man kan testa att segla. Det är bara ungdommar som gillar det. Snarare var åldergränsen betydligt högre.

Radiostyning

Naturligtvis så finns de stora hallarna med alla båtarna i olika storlekar och pris nivåer. Bland segelbåtarna är det  mest lite större som man kan bo i under längre tider.

Segelbåtar

Men också några som håller på att renovera och bygga träjolar med fin finsh. Det uppskattades av oss i klubben.

Nyrenoverad jolle

Du kanske saknar någon detalj till din båt, så finns det en firma i Göteborg som har en heldel reservdelar från skrotade båtar. Marinskroten 

Marinskroten

 

marinskroten

 

 

Det här är några av de 50 bilderna som finns i Arkivet. Om du vi se mer så klicka på länken eller på någon av bilderna så kommer du till bildarkivet för Allt för sjön 2020