Norra Vi kappseglingen

Fem båtar anmäldes till start till Segelsällskapets traditionella Norra Vi kappsegling med handikappstart på lördagsmiddagen i sommarväder med sol och utan vind, det lilla som fanns varierade mellan nordväst och sydväst, någon sekundmeter tidvis.

Seglingen genom Smalsjön och ingången i Norra Vi-fjärden tog tid och vid 19.30-tiden enades man om att gemensamt bryta och gå ned till Norra Vi för motor. Man befann sig då i höjd med Sånna brygga. Efter detta kunde man gå i hamn och samlas i båtklubbens stuga som ställts till förfogande för kvällen.

Söndagen bjöd på sol och svaga vindar. Ingen vind fanns vid starten kl. 11.00 varför man gemensamt förflyttade sig hemåt per motor. Vid Horsnäs kom man dock in i vind och segel hissades för kappsegling med grindstart. En sydvästlig bris på 2-4 m/s gav kryss upp genom Smalsjön i god fart. Först ut vid Ulvaholmarna var Vintas med Peter Åhlund vi rodret följd av Grace seglad av Lars Haraldsson. Detta var ordningen in i mål men man fick se sig slagna av Väderkvick efter handikappomräkning.

Hälsningar
Göran Lindholm
SSS seglingsnämnd
Resultat Norra Vi
plac Skeppare Båt Klubb Seglad tid efter korr.
1 Anders Thunell Väderkvick SSS  2.18.16
2 Peter Åhlund Vintas SSS  2.20.46
3 Lars Haraldsson Grace SSS  2.23.07
4 Stefan Sahlström Gullan SSS  2.31.16
5 Richard Hellqvist Hux Flux SSS  2.42.30
Foto: Göran Lindholm

1;a  t.v. Anders Thunell 2;a hö öv.Peter Åhlund med gast Roy Gustavsson. 3;a Ned h Lars Haraldsson

  #sailrace, #sailraceresults, #kappsegla, #sommen, #sjönsommen, #Sommensegelsällskap, #comfort26, #tranås, #sweden, #norravi , #svagavindar, #sweden