Lördag –Söndag 18–19 juniSSS-flagga

Sju båtar kom till start i Segelsällskapets traditionella Norra Vi kappsegling med handikappstart på lördagsmiddagen i molnigt sommarväder och 5-6 m/s sydvästlig vind, en utmärkt riktning för att ge medväder från Seglarvik till Norra Vi.

 

Under en halvtimmes tid startade båtarna i handikappordning, allt för att alla båtar skulle nå målet samtidigt. Under hela vägen över Tranåssjön, där den enda regnbyn kom, genom Smalsjön, över Storsjön och ned i Norra Vifjärden gick det undan värre och när båtarna gick i mål i Norra Vi hade Roy Gustavsson med Mirabelle, som startat först i Seglarvik, hållit undan för de andra. Som nästa båt kom Vintas med Peter Åhlund och trea blev Väderkvick med Anders Thunell vid rodret. Alla båtar gick i mål under ca 20 minuters tid. Väl i Norra Vi blev seglarna väl mottagna av Norra Vi båtklubb med båtplatser och nyttjande av klubbhuset.

Efter en ljummen natt bjöd söndagen på soligt väder och en sydlig till sydvästlig vind där båtarna efter en grindstart (start med undflyende startlinje) fick en  halvvindssegling upp genom fjärden, därefter från Hårsnäs och genom Smalsjön en kryss där båtarna sträckte igenom efter något kort slag. Som första båt ut vid lilla Ulvaholmen kom Vintas tätt följd av New Flower med Roland Roos vid rodret. Över Tranåssjön seglade New Flower sakta men säkert om Vintas i lä och kunde som första båt passera linjen efter två timmar och fyrtiofem minuters segling.

Norra-Vi_ETTAN_smal

Norra Vi ettan: Skeppare Peter Åhlund

Efter handikappomräkning stod dock Vintas som segrare och som tvåa Mirabelle med nitton sekunder tillgodo på trean Väderkvick. Totalsegrade gjorde dock Vintas med en andraplats på

lördagen och förstaplatsen på söndagen med Mirabelle som tvåa (förstaplats på lördagen och andra på söndagen) och Väderkvick trea med två tredjeplatser.

Seglingsnämnden
Urban Johansson och Göran Lindholm

Resultat Norravi 2016

 

 

 

 

Norra-Vi_TVÅAN_smal

Norra Vi tvåa: Roy Gustavsson

 

 

 

 

 

 

Norra-Vi_TREAN_smal

Norra Vi trea : Anders Thunel

 

 

 

 

 

 

 

Tre-seglare_smal

De nöjda fr. v. Torsten Benderius, i mitten Lars Haraldsson och t. h. Anders Thunell i samspråk efter målgång i Seglarvik