I tisdags kväll skulle det avgöras vem som blir vinnare av vårsäsongens kvällskappseglingar. Det lutade åt att någon av H-båtarna skulle ta hem segern.

Sex båtar kom till start i den härliga sommarkvällen med en vind från ost som började blåsa just innan start. Perfekt för att göra två varv till Storön. Det blev en otroligt jämn kamp mellan Kent och Roy. Kent ledde före rundningen i Seglarvik där Roy smet förbi. Sedan lyckades Kent gå om Roy på upploppet och gå i mål mindre än en sekund före Roy.

Kent och Roy jämsides

Med denna segling avslutas vårsäsongen. Det blev 4 delseglingar istället för 7 som var planerat. Det var in i det sista osäkert vem som skulle vinna. Att det skulle bli en H-båt var klart, för alla tre hade varit med på alla seglingarna och placerat sig bra. Det blev Kent som tog hem det före Roy och Patrik trea. Det hade inte hjälpt för Roy om han vunnit striden på mållinjen ikväll. Kent fick hursomhelst lägre poäng i sammandraget.

Nu blir det uppehåll i kappseglandet några veckor. Nästa segling blir eskaderseglingen lördagen den 8 juli. Det är ju ingen kappsegling men kan vara bra som uppvärmning inför Single Man Race på söndagen direkt efter.

Resulta kvällskapp 6
Totala vårresultatet