09 SEP 2018 21:39

Under lördagen den 8 september samlades åtta båtar för att göra upp om klubbmästerskapet i sommarvärme med sol och till att börja med svaga vindar. Fyra delseglingar skulle genomföras, de tre första i följd och sedan en timmas uppehåll till segling f

  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 19:05

 

 

Under lördagen den 8 september samlades åtta båtar för att göra upp om klubbmästerskapet i sommarvärme med sol och till att börja med svaga vindar.

Fyra delseglingar skulle genomföras, de tre första i följd och sedan en timmas uppehåll till segling fyra. Alla genomfördes på Tranåssjön och på olika banor.

Målgång segling 4

Väderkvick och Adrinaline

De svaga vindarna som vred mellan väst och syd dominerade den första seglingen. De följande seglingarna gynnades av ökande vind, nummer fyra gick i 5-6 m/s, nu stabiliserad till sydlig riktning.

Jörgen har vind i seglen

Cajsa-Stina har vind i seglen

De tre första vanns av olika båtar, Lola segling ett, Cajsa-Stina nummer två och Tiara nummer tre. Inför den sista seglingen var poängen så lika att alla tre båtarna kunde vinna tävlingen.

Målgång segling 4

 Målgång segling 4

Då båtarna närmade sig mål stod det dock klart att Lolas försprång var för litet, segern skulle komma att gå till en av de förföljande H-båtarna.

Start segling 4

 Lola med Kjell och Brothers med Benny start segling 4

Tiara mot mål segling 4

 Tiara inför målgång segling 4 

Slutresultatet efter handikappräkning blev att Cajsa-Stina (Jörgen Lantz) tog hem segern med Tiara (Roy Gustavsson) som tvåa och Lola (Kjell Larsson) trea.

Vinnare Km 2018

Vinnare av Km 2018 
Cajsa-Stina med Jörgen Lantz 

Resultat KM 2018
Start segling 2

Start segling 2

Start segling 4

Start segling 4

Sommens Segelsällskaps seglingsnämnd

Göran Lindholm