16 JUN 2019 20:50

Under lördag till söndag gick våra långkappsegling till Norra Vi. Övernattning i deras hamn och start söndag kl.11 för hemresa. I mycket varierande vindar

  • Uppdaterad: 16 JUN 2019 20:50

När starten gick klockan 1100 var det mycket svaga vindar och sjön låg spegelblank.

Roy

Men lite vind började smyga sig på och det blev kryss nästan hela vägen till Norra Vi. Den varierade en heldel och till sist nästan försvann. När vi nästan tappat tålamodet då vi låg i Norra Vi fjärden så började man se ett vindstråk komma och den kom rejält. Med kraftiga vindar gick vi i mål i Norra Vi. 

Vilar upp efter segling

När man har ankrat upp och fixat till segel med allt tillbehör. Samlades vi vid Norra Vis båtklubbstuga för att gemensamt äta vår medtagna mat.

gemensam middag
Myser i solnedgången

Där vi delade med oss vår upplevelser under färden hit och de var många för vinden har sina egna vägar som ställer till det för endel och gynnar andra.

Solnedgång 1

Kvällen var så fin och varm så de varma kläderna fick vara kvar i båten. Det är så härligt att se solen gå ned över sjön sommen. Det enda som störde friden lite grann var några knott som tyckte att de har hittat en massa gobitar att smaska på.

Solnedgång

Efter maten satt vi kvar och titta på den granna solnedgången och sedan kröp vi ner i våra kojer för att ladda inför söndagen.

Morgon i Norra Vi

Vaknade upp till en vacker morgon med kvittrande fåglar strålande sol. När morgon bestyren var klara. Fanns det tid till att se sig omkring i fina sommar paradiset Norra Vi. Det är inte många hus men en vacke kyrka och fin badplats finns där.

Tätt mellan båtarna

Inför nästa etapp så var vinden sydlig som innebär att vi fick medvind under färden tillbaka till Seglavik och det innebär att det gick ganska fort hemmåt. Det var tätt mellan båtarna och det blev en heldel platsbyten under färden som är uppskattat.

Se fler bilder: Norra Vi 2019Jörgen Lantz och Wiiva Blomqvist

Fullständigt resultat återkommer jag med men här finns slutplaceringarna:

1. Lennart Ahlm
2. Roy Gustavsson
3. Patrik Risberg
4. Lars Haraldsson
5. Jörgen Lantz
6. Anders Thunell
7. Kent Karlsson
8. Torsten Benderius
9. Dan Viklund
10. Stefan Sahlström
11. Richard Hellqvist
12. Robert Andersson
13. Mikael Blomqvist