31 OKT 2021 08:51Under en grådisig lördag tog vi upp våra y-bommar. Som alltid så är de ganska tunga pga av vatten har sugits upp i trä och flytblock.

  • Fler
  • Uppdaterad: 31 OKT 2021 08:51

På lördagsmorgonen den 30 oktober samlades vi i hamnen för att göra den sista riktigt stora förberedelsen inför vintern. Att ta upp våra y-bommar som har blivit tyngre när de har legat en hel säsong i vattnet.

Alla är införstådda i att det kommer att bli lite tyngre än att sätta i dem. Det kompeseras genom att fler hjälps åt per bom och att ta det försiktigt och ta paus emellanåt.

Men när bommarna är uppe och allt är klart så kan vi känna oss nöjda och sätta oss ner och ta fram termos och njuta av en kaffe tår.

Anders och Jörgen är nöjda att bommarna är uppe på land. 

I hamnen finns det en båt kvar och det är Räddningstjänstens båt som kommer att ligga ett bra tag till för att kunna användas i fall det blir någon utryckning av Räddningskåren under sena hösten. 

Som avslutning vill Sommens Segelsällskap tacka alla som ställer upp och kämpar med våra bommar + alla andra sysslor som utförts under denna grå trista dag. Nu får vi vänta in höst och vinter tills vårsolen sticker fram och det är dags att plocka fram dem igen. 

Dan Viklund
Sommens Segelsällskap