Rörigt i starten

Årets andra kvällskapp i tisdags lockade ett par båtar fler än veckan innan. Sju stycken den här gången. Samma ostliga vind som förra veckan men nu lite kraftigare. Det blåste rakt in mot Seglarvik, så det blev rätt tufft att hitta en bra position i starten. Så rörigt var det, att två båtar fick gå tillbaka över linjen och starta om. Banan var samma som föra tävlingen, två varv till Storön.

Jörgen W rundar före Kent

Efter första varvet med rundning i Seglarvik var H-båten med den röda bården först. Vi är vana att det är Roys båt. Men båten har bytt ägare och skepparen heter nu Jörgen Wigh. Med Roy som gast verkar den fortsätta att vara framgångsrik.  De segrade efter en jämn kamp mot tvåan Kent Carlsson i den andra H-båten. Knappt därefter kom Per Mårtesson i Maxi Magic.

Kjells nytillskott Chess

Bland de tävlande båtarna dök det upp ett nytillskott. Roligt att se en för oss okänd båttyp här i sjön. Kjell Larsson har skaffat sig en liten tuff 80-tals båt, Chess, med mycket segel för sin storlek. Den verkade vara ganska svår tyglad i vinden. Han och gasten Henrik fick kämpa för att få den att gå dit de ville. Deras första tävling slutade med en femteplats.

Seglingsnämnden

Resultat Kvällskapp 2