Vi som seglar på sjön sommen

Månad: juni 2024

ESKADERSEGLING 2024

Lördagen den 6 Juli kl.11.00

Vill du få en härlig dag på sjön och segla tillsammans med många andra?
Då ska du vara med på ESKADERSEGLING nu på lördag 6/7.

Drönarbild från starten

Förra året blev det ju succé med bortåt 50 båtar på sjön.
Kan vi bli ännu fler i år? Ja, säkert om båtar inte bara från Seglarvik, utan från alla våra hamnar, är med. Trevligt om båtar från Näckströms, Inre hamnen, Blåvik och andra hamnar kommer med.

Vem får vara med? Alla som har något med segel på. Vanliga segelbåtar, segeljollar och segelbrädor. Och gärna några kajaker eller kanoter. Det är inte heller fel om någon snipa eller liten snurrebåt smyger med i långsamt mak.

Starten på seglingen blir kl 11 nu på lördag 6/7 från Seglarvik. Troligen seglar vi  förbi Hätte bortåt åmynningen och Norraby. Då blir det lätt för båtar från Näckströms att hänga på. Sedan går vi liksom förra året upp mot Blåvik och Liljeholmen. En segling som tar 2 – 3 timmar.

Några av klubbens båtar visar vägen och alla andra följer efter i sin egen takt. Alltså ingen tävling.

Vi hoppas naturligtvis på bra väder. Låt det bli en fantastisk dag, där så många båtar som möjligt är ute på vattnet. Det kommer bli en mäktig syn, att se så många segel paradera på sjön.

Och tänk vad trevligt det ska bli att sedan komma i hamn och träffa andra glada seglare och avnjuta egen medhavd fika.

Välkomna lördagen den 6 juli!

Seglingsnämnden Sommens Segelsällskap

Eskaderseglings inbjudan 2024

Norra Vi – seglingen

Nu i helgen lördag 15/6 och söndag 16/6

Vill du vara med och segla Norra Vi seglingen?
Årets populäraste segling.

Så här anmäler du din båt:

Skicka SMS till 073 98 94 973 med uppgift om:

– Ditt namn
– Båttyp
– Båtnamn
– Segelnummer
– Antal i besättningen ( Skepparen + X antal gastar)

Anmälan bör göras senast på fredag. I nödfall kan vi ta emot anmälan på lördag morgon.

Anmälan är gratis

Anmälan är inte bindande. Om du får förhinder, så är det enkelt för seglingsnämnden att bara plocka bort din anmälan.

Vi hoppas på fina vindar och vackert väder på lördag, så att ett stort antal seglare får ett njuta av en underbar segling. Och just den här seglingen är ju verkligen ett äventyr med övernattning i främmande hamn.

Första båt startar på lördag kl 11.00. Långsamma båtar först – snabba båtar senare. Du får en starttid i god tid före start.

Se även Sommen Segelsällskaps hemsida för mer information.

Seglingsnämnden

11 juni Kvällskapp 5

De åtta båtar som kom till start i tisdagens kvällskapp fick en behaglig segling. En svag men ganska stabil vind blåste från NV. Två varv till Tranåsöarna skulle vara en lämplig bana. Efter att båtarna rundat borta vid öarna märktes att båtar med spinnaker hade de bästa förutsättningarna. Dessa fyra tog täten. En vacker syn med med de färggranna seglen i kvällssolen. Det hade kommit till en vit spinnaker med grön stjärna, Joao Agostinhos. Han har nu fått sjösatt sin Soling och var med för första gången i år.

Boxholm II glider stilla förbi de tävlande

Precis som förra veckan blev det Kents H-båt som vann före Jörgen Wighs H-båt som seglades av tidigare ägaren, Roy. Trea Anders Thunells Comfort 26 och fyra Joaos Soling.

Kent och Jörgen L går i hamn efter sin seger

Nu är det bara en kvällskapp kvar av vårsäsongen, nämligen nästa tisdag. Men innan dess ska ju årets populäraste segling genomföras, Norra Vi-seglingen. Den går av stapeln nu på lördag och söndag. Läs mer här ovan om hur du föranmäler dig till Norra Vi-seglingen.

Seglingsnämnden

Seglarskolan riggar Optimistjollarna

Under onsdag kvällen samlades ungdomar i seglarskolan med en genomgång av alla tampar, skot och segel som finns på en segelbåt.

Fortsätter med att rigga våra optimistjollar med segel och all utrustning man behöver. Att fysiskt får hålla och känna på grejerna gör att man kan få en mer förståelse hur det fungerar.

Det är mycket information med många nya namn och funktioner som kan ta ett tag innan man kommer ihåg.

Kvällskapp 4 i strålande sommarväder

En strålande sommarkväll i tisdags, då kvällskapp nr 4 skulle hållas. Den fina vinden från väst som hållit i sig hela dagen hade tyvärr nu nästan lagt sig. Seglarna var tveksamma till att det skulle gå att genomföra en tävling. Men man borde verkligen tävla. Det skulle ju vara snopet att behöva ställa in igen. Förra veckan fick man ju ställas in på grund av åskrisk.

Start i svag vind

Som väl var kom det lite vind bortifrån Hätte, just som starten gick och de sex båtarna kom iväg i sakta mak. Kent Carlssons H-båt ryckte till sig en ledning som han drygade ut under länsen ner mot Storön. Den enda som hängde med någorlunda var Peter Åhlund i sin NF med mörka segel.

På väg mot Hätte

På andra varvet drogs fältet ihop och båtarna som legat efter kom ikapp en aning. Flera båtar gick ganska tätt över mållinjen. Kent vann ändå klart. Sedan var det osäkert om placeringarna efter honom. Med sitt lägre handikapp knep Per Mårtensson andraplatsen just före Peter.

Seglingsnämnden

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén